Opdracht Paadwizer Balk

De PKN in Balk hebben hun kerkgebouw de Paadwizer gerenoveerd. De kunstcommissie heeft contact gezocht met Bertine om een schilderij in opdracht voor de kerk te maken. Na een bezoek aan de in renovatie zijnde kerk te brengen was na een aantal maanden het schilderij gereed. Op 26 september 2012 was de feestelijke openingsdienst.

Bertine mocht in deze dienst het schilderij ‘Meiinoar op Paad’ onthullen en ook toelichten. Aansluitend aan de dienst heeft zij een lezing gegeven over haar werk en haar inspiratiebron. ’s Middags mocht zij aan een aantal gemeenteleden nog een workshop geven. Al met al een bijzonder traject met bijzondere mensen. Het schilderij heeft een prachtige prominente plek in de vernieuwde kerkzaal gekregen.

De verbouw en nieuwbouw van de Paadwizer was in handen van Pim van Dijk uit Zutphen. Kijk op de website voor de mogelijkheden voor uw kerk: Pim van Dijk Designs.

 


 

Bent u ook bezig met een kerkrenovatie? Hebt u nog kale muren in uw gebouw? Hebt u mogelijkheid voor een tijdelijke expositie of wilt u een lezing of workshop? Neem dan contact met mij op via het contactformulier onderaan de pagina.