Bertine

EVEN VOORSTELLEN… | Introduction… see english version below

Bertine Ketelaar woont in Vriezenveen. Haar werk is het beste te beschrijven als abstract met figuratieve kanten. Krachtig en kleurrijk -soms wat ruw- maar altijd met een diepgang en in gelaagdheid opgezet. Die gelaagdheid kent ook een spirituele diepgang. De kunstenares heeft namelijk God als scheppende inspiratiebron en laat zich daarin leiden.

Bertine zegt:„Ik weet vooraf niet wat ik ga schilderen. Ik laat het los en laat mij gebruiken. Het is heel bijzonder en vaak ontroerend te zien wat er dan ontstaat”.
Bertine is dankbaar dat God het gebruikt om mensen te raken, te bemoedigen of te troosten. Haar werk hangt ondertussen in een enkele kerk en bij tientallen particulieren door het hele land. Ook als Bertine in opdracht werkt laat ze zich leiden door haar Schepper en daarmee weet de opdrachtgever dus vooraf niet wat er op het doek komt. Dit vraagt dan ook een soort ‚Geloof in Kunst’ en daarmee is het voor beide partijen een interessante uitdaging!
Bertine Ketelaar schildert met acrylverf op linnen. Het liefst op wat grotere doeken om ruimte voor het verhaal te hebben. „Ik gebruik daarbij veel het paletmes, maar ook sponzen, mijn handen, tubes, zand, glas en af en toe ook nog een kwast. Eigenlijk alles wat bruikbaar en voor handen is. Puur op het gevoel en hoe dat gevoel gebruikt wordt. Soms is het een kwestie van aanbrengen, afschrapen, opnieuw aanbrengen. Er is altijd meer te zien dan in eerste instantie zichtbaar is. Zo blijven de schilderijen spannend en geven ze steeds meer prijs van de diepere betekenis. Schilderijen met MeerWaarde noem ik dat.”

Als u op de hoogte wilt blijven van interessante nieuwtjes, kijk dan ook op mijn Facebookpagina en schrijf u in op mijn Nieuwsbrief.

Vragen of opmerkingen? Neem even contact op via het formulier onder aan de pagina.

Veel plezier en een Warme groet,

 

Bertine Ketelaar (bK)

Schilderijen met “MeerWaarde”

 

INTRODUCTION…

Bertine Ketelaar lives in The Netherlands and is a self-taught artist. Her work is abstract with figurative influences. Powerful and colorful -sometimes rough- but always structured in layers. Those layers also have a spiritual depth. The artist has God as creative inspiration.

Bertine says: “I do not know in advance what I’m going to paint. I release and let me use. It is very special and often touching to see what emerges.”

Her work meanwhile is bought by offices, churches, a meditation center and dozens of individuals.

Bertine paints with acrylic on linen. Preferably on larger canvases to have space to tell a story. She applies various materials. “Basically everything is usable and available. Purely on the feeling and how the feeling is used. There is always more to see than there is visible at first. This keeps the paintings exciting and increasingly provide the deeper meaning. I call it: paintings with Added Value.”

Bertine paints on linen ‘3D-canvases’. The sides are also painted, so the paintings are  ready to hang. The paintings are dated and signed on the back of the canvas and come with a signed certificate of authenticity.

If you’d like to be informed, check Facebook and submit for my ‘Nieuwsbrief‘. 

Do you have questions? Please contact me through the contact form at the bottom of the page.

 

Warm greetings,

Bertine Ketelaar (bK)